Κατερίνα Γρέγου

Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος

Κατερίνα Γρέγου

Η Κατερίνα Γρέγου είναι ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και μουσειολόγος με βάση τις Βρυξέλλες.

Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις μεγάλης κλίμακας σε μουσεία και κέντρα σύγχρονης τέχνης διεθνώς όπως την Akademie der Kunst (Βερολίνο), Palais de Beaux Arts (Βρυξέλλες) και το Μουσείο Reina Sofia (Μαδρίτη), καθώς και εννέα μπιενάλε, μεταξύ των οποίων η 5η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης (2015), η Μπιενάλε του Γκέτεμποργκ στην Σουηδία (2013), η Ευρωπαϊκη μπιενάλε Manifesta 9 (2012), η EV+A Mπιενάλε της Ιρλανδίας (2006), η μπιενάλε βίντεο Contour στο Βέλγιο (2009) και η Μπιενάλε Φωτογραφίας Fotofestival στην Γερμανία (2012). Πρόσφατα ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της 1ης Μπιενάλε της Ρίγας (2018).  Έχει επίσης επιμεληθεί τρία εθνικά περίπτερα στη Μπιενάλε της Βενετίας: της Κροατίας (2019), του Βελγίου (2015) και της Δανίας (2012).

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της ως ιδρυτική διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, και μετακόμισε στις Βρυξέλλες το 2006 για να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης & Νέων Μέσων Argos. Από το 2016, είναι επιμελήτρια του προγράμματος εικαστικών του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Schwarz που εδρεύει στο Μόναχο. Πρόσφατα εγκαινίασε την έκθεση Modern Love (Η Αγάπη στα Χρόνια των Ψυχρών Οικειοτήτων) στο  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Φραιμπουργκ στην Γερμανία που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2021 και μετά θα ταξιδέψει στην Kunsthalle του Ταλίν (Εσθονία) και στο IMPAKT Media Arts Organisation, στην Ουτρέχτη (Ολλανδία).

Η Γρέγου είναι επισκέπτης λέκτορας στο HISK: το Ανώτατο Ινστιτούτο Τεχνών στη Γάνδη και στην Ακαδημία Jan Van Eyck, στο Μάαστριχτ. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του KANAL Pompidou που θα ανοίξει στις Βρυξέλλες το 2023.