Αποτελέσματα

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε το 2012 με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά 4-15 ετών να γνωρίσουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συγχρόνως να αναπτύξουν τη φαντασία τους, με αφορμή ένα από τα αντικείμενα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου.

Κάθε χρονιά, η επιλογή του αντικειμένου γίνεται μετά από έρευνα, πάντα με γνώμονα τα παιδιά, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της δράσης. Στον διαγωνισμό, τα παιδιά συμμετέχουν αυτόνομα ή μέσω του σχολείου τους. Την αξιολόγηση των έργων και την ανακήρυξη των νικητών, αναλαμβάνει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης και κάθε χρόνο είναι διαφορετική. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται 36 νικητές –3 από κάθε ηλικιακή ομάδα (από το Προνήπιο μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου, καθώς και από Ειδικά Σχολεία).

Λόγω των νέων συνθηκών και του τεράστιου αριθμού συμμετοχών, το 2020 η έκθεση του παιδικού διαγωνισμού άλλαξε και για πρώτη φορά όλα τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν online. 

Στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η οnline έκθεση με όλα τα έργα των παιδιών!

Εδώ θα βρείτε τους Καθημερινούς Ήρωες που βγήκαν νικητές, τους Ήρωες που διακρίθηκαν, κυρίως όμως θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το μαγικό κόσμο που κρύβει κάθε παιδί στη φαντασία του!