Καλλιόπη Κύρδη

Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Καλλιόπη Κύρδη

Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σπούδασε νομικά και παιδαγωγικά. Είναι υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας από το 2007. Από το 1979 ασχολείται με την εκπαίδευση στα Μουσεία και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

Ήταν μέλος των συγγραφικών ομάδων για τη συγγραφή των βιβλίων γλώσσας για την Α΄ τάξη δημοτικού και για τα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης. Συμμετείχε στις επιστημονικές ομάδες σχεδιασμού του Προγράμματος Σπουδών για τον Πολιτισμό (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, 2010-11), συγγραφής του εγχειριδίου για τα Πολιτιστικά Προγράμματα (Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης), συγγραφής του Οδηγού του προγράμματος «Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία» (Δήμος Αθηναίων-Τεχνόπολις), καθώς και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω. Εθελοντισμός, Αλληλεγγύη, Ενεργός Πολίτης» (Ίδρυμα Λαμπράκη).

Δημιούργησε επιμορφωτικό υλικό σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού  για το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΔΒΜ-ΥΠΕΠΘ), ψηφιακά εργαλεία και σενάρια διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας-ΥΠΕΠΘ). Έχει εκπαιδεύσει επιμορφωτές και εκπαιδευτικούς στα προαναφερόμενα έργα, καθώς και σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, σχεδιασμού πολιτιστικών διαδρομών, εκπαίδευσης στα μουσεία, φιλαναγνωσίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και γράψει βιβλία για παιδιά.