Δραστηριότητες

Κάθε μήνα, άνθρωποι της Τέχνης εμπνέονται από το θέμα του φετινού διαγωνισμού και σου προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες.

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο. Η Τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους· για το λόγο αυτό δημιουργούμε ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ.

HOME ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σπίτι

SCHOOL ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σχολείο

ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δραστηριότητες που αφορούν ΑΜΕΑ

SCHOOL ACTIVITIES

«Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός» (για τον εκπαιδευτικό)

Η παρουσίαση, για τον εκπαιδευτικό, περιλαμβάνει πληροφορίες για την έκθεση, φωτογραφίες επιλεγμένων  εκθεμάτων από τη συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου και αρχαιότητες από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ιταλίας και περιέχει συγκεκριμένα:

Κείμενα που περιγράφουν το θέμα της έκθεσης που είναι η Αρχαιολατρεία και ο Φιλελληνισμός και  επεξηγούν τον «διάλογο» εκθεμάτων της συλλογής με αρχαία εκθέματα, καθώς και σύντομα κείμενα που παρέχουν  στον αναγνώστη πληροφορίες για λεπτομέρειες των έργων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

SCHOOL ACTIVITIES

«Μαντεύουμε τους Ήρωες»

Στην έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά που απεικονίζουν Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τους Ήρωες και στη συνέχεια, σε ομάδες, να μαντέψουν τους Ήρωες της έκθεσης και τα ονόματά τους παίζοντας το παιχνίδι Μάντεψε Ποιος. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κάρτες και με άλλους ήρωες από την Επανάσταση, καθώς και τους δικούς τους φανταστικούς υπερήρωες και να εμπλουτίσουν τις κάρτες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

SCHOOL ACTIVITIES

«Παίζουμε Ναυμαχία»

Στην έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» παρουσιάζεται ένας πίνακας ζωγραφικής με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τη Ναυμαχία και στη συνέχεια να χωριστούν σε ομάδες και να παίξουν το παιχνίδι Ναυμαχία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA