Δραστηριότητες

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί κάθε μήνα εκπαιδευτικό υλικό για ηλικίες 4-6 και 7-10 ετών καθώς και για παιδιά ΑμεΑ όλων των ηλικιών.

Η τέχνη είναι σημαντική για όλα τα παιδιά. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους, να αποκτήσουν γνώση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Στην ενότητα ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας μπορεί να βρει προτάσεις για δραστηριότητες που αφορούν παιδιά με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες. Για πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται στον χώρο του Μουσείου ή και εκτός, μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σχετική σελίδα στο site

HOME ACTIVITIES 4-6

Για παιδιά 4 έως 6 ετών

HOME ACTIVITIES 7-10

Για παιδιά 7 έως 10 ετών

HOME ACTIVITIES 7-10

Ομορφιά είναι … όχι μόνο ό,τι φαίνεται …!

«Εικόνες του εαυτού μου»

Για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών.

Και με την βοήθεια μαγικών αντικειμένων, αποκαλύπτουμε τον πιο όμορφο εαυτό μας …

Η έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο έχει σχέση με την ομορφιά στα αρχαία χρόνια. Εμείς θα πάρουμε εικόνες από την ιστορία της ομορφιάς, θα τις ανακατέψουμε και θα φτιάξουμε μία αφίσα για την έκθεση. Πάνω στην αφίσα θα γράψουμε το χαρακτηριστικό που μας κάνει όμορφους εσωτερικά, θα κολλήσουμε το «μαγικό» αντικείμενο και θα συνθέσουμε ένα νέο πρόσωπο!

της Βίβιαν Εμμανουηλίδου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA