Δραστηριότητες

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί κάθε μήνα εκπαιδευτικό υλικό για ηλικίες 4-6 και 7-10 ετών καθώς και για παιδιά ΑμεΑ όλων των ηλικιών.

Η τέχνη είναι σημαντική για όλα τα παιδιά. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους, να αποκτήσουν γνώση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Στην ενότητα ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας μπορεί να βρει προτάσεις για δραστηριότητες που αφορούν παιδιά με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες. Για πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται στον χώρο του Μουσείου ή και εκτός, μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σχετική σελίδα στο site

HOME ACTIVITIES 4-6

Για παιδιά 4 έως 6 ετών

HOME ACTIVITIES 7-10

Για παιδιά 7 έως 10 ετών

HOME ACTIVITIES 4-6

Το κουτί με τα όμορφα πράγματα

«Εικόνες του εαυτού μου»

Για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών.

Πριν πολλά πολλά χρόνια, στην αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν μικρά και μεγάλα κουτιά για να φυλάνε τα όμορφα πράγματα που είχαν. Τα κουτιά αυτά έφτιαχναν άντρες που ήταν πολύ καλοί τεχνίτες. Τα έφτιαχναν και τα στόλιζαν με σχέδια! Ήθελαν να είναι όμορφα κι αυτά για να δείχνουν ότι μέσα είχαν κάτι επίσης όμορφο.

Πάμε να φτιάξουμε το δικό μας κουτί!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

HOME ACTIVITIES 4-6

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…»

«Εικόνες του εαυτού μου»

Για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών.

Σας αρέσει, παιδιά, να κοιτάζεστε στον καθρέφτη; Να κάνετε γκριμάτσες και να βγάζετε τη γλώσσα έξω; Να βλέπετε πόσο όμορφοι και όμορφες είστε; Ε, λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι!

Μια που μας αρέσει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, τι θα λέγατε να παίξουμε ένα παιχνίδι;

της Δέσποινας Σακελλαρίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA