Δραστηριότητες

Κάθε μήνα, άνθρωποι της Τέχνης εμπνέονται από το θέμα του φετινού διαγωνισμού και σου προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες.

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο. Η Τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους· για το λόγο αυτό δημιουργούμε ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ.

HOME ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σπίτι

SCHOOL ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σχολείο

ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δραστηριότητες που αφορούν ΑΜΕΑ

HOME ACTIVITIES

«Ήρωες του Περιβάλλοντος»

Είστε έτοιμοι γίνετε οι Ήρωες του Περιβάλλοντος και να φτιάξετε τον καλύτερο κάδο Κομποστοποίησης;

Μαζί θα μάθουμε τί είναι η κομποστοποίηση, γιατί είναι σημαντική και το καλύτερο; Θα φτιάξετε μόνοι σας το Μαύρο Χρυσό, πανεύκολα!

Ξεκινάμε;

Από το Ίδρυμα Ντέπι Βασιλειάδη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

SCHOOL ACTIVITIES

«Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός» (για τον εκπαιδευτικό)

Η παρουσίαση, για τον εκπαιδευτικό, περιλαμβάνει πληροφορίες για την έκθεση, φωτογραφίες επιλεγμένων  εκθεμάτων από τη συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου και αρχαιότητες από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ιταλίας και περιέχει συγκεκριμένα:

Κείμενα που περιγράφουν το θέμα της έκθεσης που είναι η Αρχαιολατρεία και ο Φιλελληνισμός και  επεξηγούν τον «διάλογο» εκθεμάτων της συλλογής με αρχαία εκθέματα, καθώς και σύντομα κείμενα που παρέχουν  στον αναγνώστη πληροφορίες για λεπτομέρειες των έργων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«O Φανταστικός Ήρωας»

Η τέχνη είναι σημαντική για όλα τα παιδιά. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους, να αποκτήσουν γνώση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Στην ενότητα αυτή, ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας μπορεί να βρει προτάσεις για δραστηριότητες που αφορούν παιδιά με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.

Για πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται στον χώρο του Μουσείου ή και εκτός, μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σχετική σελίδα στο site https://cycladic.gr/page/drasis-gia-amea

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA