Δραστηριότητες

Κάθε μήνα, άνθρωποι της Τέχνης εμπνέονται από το θέμα του φετινού διαγωνισμού και σου προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες.

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο. Η Τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους· για το λόγο αυτό δημιουργούμε ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ.

HOME ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σπίτι

SCHOOL ACTIVITIES

Δραστηριότητες στο σχολείο

ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δραστηριότητες που αφορούν ΑΜΕΑ

HOME ACTIVITIES

«Βρες τον Ήρωα που κρύβεται σπίτι σου»

Ήρθε η ώρα να βρεις τον Ήρωα που καθημερινά κρύβεται μέσα στο σπίτι σου! Μαζί θα εξερευνήσουμε τον τρελό και φανταστικό κόσμο του stop motion animation. Φανταστικός γιατί μπορεί να δώσει ζωή στο αγαπημένο σου αντικείμενο, τρελός γιατί μπορείς να κάνει τα πάντα μέσα στο σπίτι σου να κινούνται!

Αρχίζουμε;

από την Ειρήνη Βιανέλλη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

SCHOOL ACTIVITIES

«Παίζουμε Ναυμαχία»

Στην έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» παρουσιάζεται ένας πίνακας ζωγραφικής με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τη Ναυμαχία και στη συνέχεια να χωριστούν σε ομάδες και να παίξουν το παιχνίδι Ναυμαχία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA

ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Coming Soon

Coming Soon

Η τέχνη είναι σημαντική για όλα τα παιδιά. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους, να αποκτήσουν γνώση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Στην ενότητα αυτή, ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας μπορεί να βρει προτάσεις για δραστηριότητες που αφορούν παιδιά με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.

Για πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται στον χώρο του Μουσείου ή και εκτός, μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σχετική σελίδα στο site https://cycladic.gr/page/drasis-gia-amea