Μαθαίνω 2020

Το ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν στην Ιστορία, στην Τέχνη και στον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

Eπιλεγμένα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που πραγματοποιείται για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δίνουν το έναυσμα για μια σειρά αναζητήσεων γύρω από τις έννοιες του Ήρωα και των ηρωικών πράξεων

Ας σκεφτούμε πώς εμφανίζεται το παρελθόν στο παρόν μας και ας φανταστούμε όλοι μαζί το μέλλον!

Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί  επτά εκπροσώπους από τον χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, του θεάτρου, του  stand up comedy και της κοινωνικής προσφοράς, να δώσουν τη δική τους εκδοχή μιας ηρωικής πράξης. Στο νέο video του Μουσείου «Τι είναι για εσένα Ήρωας;», ο ΒύρωναςΘεοδωρόπουλος, Stand up Kωμικός μαζί με τον ΛάμπροΦισφή,  Κωμικό, Συγγραφέα, Improvisor, η Μυρτώ Ξανθοπούλου, Σύμβουλος Φιλανθρωπίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, η Κούλα Πανάγου, Εκπαιδευτικός, ο ΑντώνηςΠαπαθεοδούλου, Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων, η Λένα Παπαληγούρα, Ηθοποιός και η Κάτια Παπασπηλιοπούλου Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, απαντούν σε ερωτήματα περί «καθημερινών Ηρώων» και συναντούν ξανά τον παιδικό τους εαυτό. 

ήρωες τότε
ήρωες τώρα

καθημερινές
ηρωικές πράξεις

είμαστε πάντα
ήρωες